www.iiiWe.com » انتخاب مدیر پروژه

 صفحه شخصی شیوا همتیان   
 
نام و نام خانوادگی: شیوا همتیان
استان: خوزستان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/08/14
 روزنوشت ها    
 

 انتخاب مدیر پروژه بخش عمومی

12

معمولاً مهمترین تصمیم برای مدیریت پروژه‏ها در سازمانهاست.
مدیر پروژه بعنوان شخصیتی که مسئولیت هدایت پروژه را بعهده دارد ، بهتر است قبل از انعقاد قرارداد تعیین و انتخاب شده باشد. بدین ترتیب مدیر پروژه میتواند در جلسات مذاکره پیرامون محدوده کار ، شرکت کرده و نظرات خود را در خصوص روشهای اجرایی پروژه ابراز نماید. توجه به این نکته که مدیر پروژه ، بایستی مجموعهای از کارها را با کیفیت معلوم در مدتی مشخص و با بودجهای محدود تحویل دهد ، اهمیت انتخاب وی را در مراحل اولیه پروژه نشان میدهد.
هر شرکت در انتخاب مدیر پروژه ، مراحل اداری خاص خود را خواهد داشت. آنچه از نظر محتوی حائز اهمیت است رعایت نکات کیفی در این انتخاب میباشد. مدیر پروژه قبل از هر چیز یک مدیر است. مدیر میباید مسلط به امور مدیریت باشد و در این مورد خاص (مدیریت پروژه) ، کاربرد این علم را در محیط پروژه تجربه کرده باشد.
از مشخصات بارز مدیر پروژه میتوان موارد ذیل اشاره کرد :

1- مدیر پروژه بهتر است تسلط کافی به رشته علمی شاخص در پروژه داشته باشد. در یک پروژه ساخت نیروگاه ، مدیر پروژه بهتر است دارای تخصص در رشته برق ، سازه و یا مکانیک باشد ، در حالیکه مدیر پروژه طراحی سیستمهای اطلاعاتی بهتر است دارای تخصص در طراحی بانکهای اطلاعاتی یا کامپیوتر و یا مهندسی سیستمها باشد. علاوه بر احاطه به این رشته شاخص ، مدیر پروژه دورههای مدیریت و آشنایی با تکنیکهای مدیریت را بایستی تجربه کرده باشد


2- مدیر پروژه باید دارای ظرفیت اقتصادی باشد. ظرفیت اقتصادی بیانگر قابلیت اشخاص در اداره فعالیتهای اقتصادی است . در یک پروژه چند میلیارد تومانی ، مدیری کارا محسوب میشود که تجربه صدور چکها و رسیدگی به صورت وضعیتهای چند ده و صد میلیون تومانی را داشته باشد. یک مدیر با ظرفیت کم اقتصادی ، کارایی ضعیفی در پروژههای بزرگ خواهد داشت.


3- مدیر پروژه باید آشنایی سیاسی و اجتماعی کافی با محیط پروژه داشته باشد. پروژه در یک بعد ، دستخوش تغییرات و چالشهایی است که ریشه فنی دارند. از طرف دیگر مجموعهای از تهدیدات سیاسی و اجتماعی متوجه پروژه ، بخصوص پروژههای بزرگ و زیربنایی نیز هستند که موفقیت پروژه را در ابهام قرار میدهند. برای مواجهه با این دسته از تهدیدات ، مدیری توانمند ، آشنا به مسائل سیاسی و روابط اجتماعی ، هم محیطی و هم فرامحیطی ، ریسک شکست پروژه را کاهش خواهد داد.


4- مدیر پروژه باید دارای روحیه ریسک‏پذیری باشد. بهترین سنین برای مدیران پروژه (البته میانگین سنی) بین 35 تا 40 سال است. در این دوره ، مدیران ریسک‏پذیر بوده و کمتر محافظه‏کارند. البته این سن در صنوف مختلف متفاوت است. مثلا"مدیر پروژه طراحی یک سیستم اطلاعاتی بهتر است بین 30 تا 35 ساله باشد ، در حالیکه این سن برای مدیر یک پروژه نفتی بین 50 تا 55 سال است.


5- مدیر پروژ باید دارای انگیزه و آزادی لازم در رسیدگی به وضعیت پروژه در تمامی طول عمر پروژه باشد. پروژه نیازمند مراقبت مستمر بوده و لذا مدیر پروژه ، در طول مدت عمر پروژه ، الویت فعالیتهای خود را باید معطوف به اهداف پروژه نماید.


انتخاب مدیر پروژه باید توسط عالیترین مرجع رسیدگی به وضعیت پروژه در شرکت صورت پذیرد. جایگاه سازمانی پروژه بهمراه مجموعه اختیارات و مسئولیتهای مدیر پروژه ، هنگام اتخاذ تصمیمات استراتژیک و طراحی سازمان پروژه تعیین میشود. در شرکتهایی که انواع پروژه‏ها به خوبی تعریف شده‏اند ، نظام مدیریت پروژه حاکم در شرکت ، شرایط احراز ، اختیارات و مسئولیتها را برای مدیر پروژه بصورت مکتوب و پیشاپیش مشخص نموده است.

دوشنبه 13 آذر 1391 ساعت 09:37  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 19:57 دوشنبه 13 آذر 1391
1
 مائده علیشاهی
ممنونم از شما
مجید صابر 20:40 دوشنبه 13 آذر 1391
1
 مجید صابر
متن خوبی بود ولی معنی ، معمولاً مهمترین تصمیم برای مدیریت پروژه‏ها در سازمانهاست ، را متوجه نشدم . ممنون
علی شیرازی 22:16 دوشنبه 13 آذر 1391
1
 علی شیرازی
و آشنایی با استاندارد مدیریت پروژه
شیوا همتیان 00:11 سه شنبه 14 آذر 1391
0
 شیوا همتیان
سلام
سپاس از دوستان

بله حق با شماست این متن از ابتدای مطلب حذف شده است ،
"انتخاب مدیر پروژه معمولاً مهمترین تصمیم برای مدیریت پروژه‏ها در سازمانهاست."
شیوا همتیان 00:27 سه شنبه 14 آذر 1391
0
 شیوا همتیان
اقای شیرازی متوجه نظر شما نشدم
رامین آموزگار 09:19 سه شنبه 14 آذر 1391
1
 رامین آموزگار
با تشکر. متن خوبی بود اما توجه به چند نکته ضروری است از جمله یک مدیر پروژه علاوه بر نکات مقاله شما بایستی در ابتدای کار خود از طرف مقام ارشد سازمان تائید شود و حمایت - همچنین خود وی باید بر مشروعیت خودش اصرار کند و نیز به مقوله روانشناسی تیم تحت رهبری خودش توجه کند یا بعبارتی با مقوله رفتار سازمانی اشنا باشد تا اعضا تیمی را انتخاب کند که علاوه بر تخصص دارای روحیه کار تیمی باشند در این مورد مقاله مفصلی توسط بنده نوشته شده تحت عنوان " مدیریت پروژه از نگاهی دیگر" که در وبلاگ بنده قابل دسترسی است
علی شیرازی 12:30 سه شنبه 14 آذر 1391
1
 علی شیرازی
سلام
منظور لزوم آشنایی مدیران پروژه با استاندارد های این امر از جمله pmbok می باشد .
مهدی تارک 15:17 سه شنبه 14 آذر 1391
1
 مهدی تارک
ممنون-مدیر پروژه باید بتواند با کارکنان رابطه بر قرار کند.